MAJOON
A majoon India néhány tartományában egy hatásos dzsem, amit kenyérre lehet kenni, sütemény töltelékként használni, vagy akár magában is eheto. Egy módja az elkészítésének: Pirítsunk 7g tisztított marihuána csúcsot egy száraz tepsiben lassú tuzön, amíg aranybarna nem lesz. Vigyázzunk arra, hogy ne égjen meg. Törjük porrá a pirított füvet egy pohár szeletelt datolyával, fél pohár mazsolával vagy ribizlivel, fél pohár orölt dióval, egy teáskanál orölt szerecsendióval, ánizsmaggal és gyömbérrel, és fél pohár mézzel. Fozzük a keveréket fél pohár vízzel (ha szükséges adjunk hozzá többet) amíg a hozzávalók meg nem puhulnak és össze nem keverhetok. Amíg meleg, adjunk hozzá két evokanál olvasztott vajat vagy ghee-t és keverjük öt percig. Zárjuk el egy befottesüvegbe és hutve tároljuk.
HAMENTASHEN
Ez egy másik dzsem, ami hasissal készül és ugyanúgy használható, mint a majoon.
Keverjünk össze két pohár szilva vagy alma vajat, fél pohár orölt mandulát, 1 evokanál citromlevet, fél vagy 1 teáskanál orölt fahéjat, és 7g porrá orölt hasist. A hozzávalókat alaposan vegyítsük el. Befottesüvegbe zárjuk el és hutsük.
A majoon és a hamentashen hasonlít az úgynevezett zöld krémhez, amit a híres Club des Haschischins of Paris-ban fogyasztottak az 1800-as évek alatt olyan figyelemre méltó személyek, mint Baudelaire, Gautier, és Rimbaud.
|