FORRÓ VAJAS BHANG
Egy serpenyoben olvasszunk meg vagy 60g vajat vagy ghee-t. Morzsoljunk össze egy jó maréknyi marihuána csúcsot vagy levelet (10-15g). Keverjük bele a füvet az olvasztott vajba. Folytassuk a kevergetést közepes tuzön egy percig. Amíg meleg és sistereg, adjunk hozzá két deciliter vodkát. Ügyeljünk arra, hogy a forró vaj ne fröcskölje szét a keveréket. Legjobb, ha gyorsan öntjük bele a vodkát. Folytassuk a forralást fél percig vagy tovább, egész ido alatt kevergetve. Egy vagy két csipet orölt kardamom magot hozzáadhatunk a fozés közben. Kísérletezhetünk más fuszerekkel is, mint a fahéj, szegfuszeg, vagy szerecsendió, de ha jobbnak látjuk, ne adjunk hozzá ízesítot.
Egy másik választásunk az ital alkoholtartalma. Ha egy kicsit tovább fozzük, akkor forralt bor erosségu italt kapunk. Ha absztinensek vagyunk, addig forralhatjuk, amíg az összes alkohol el nem tunik. Ebben az esetben bárki megkérdezheti, miért nem vizet használtunk vodka helyett. Emlékeznünk kell arra, hogy az alkohol hatékonyan vonja ki a kannabisz gyantát. Amikor az alkohol teljesen elpárolgott, a gyanta feloldva marad a maradék vízben. Ha valaki az alkohol nagyját vagy az egészet el szándékozik távolítani, némi vizet kell, hogy hozzáadjon a térfogat veszteség kompenzálására.
A kívánt ideju forralás után szurjük le a folyadékot. Préseljük a masszát egy szuroben egy kanál hátuljával, hogy eltávolítsuk belole az összes levet. Dobjuk el a pépet, vagy fozzük újra friss vodkában, hogy több anyagot mentsünk meg belole. Ízlés szerint mézzel édesíthetjük. Öntsük a folyadékot két decis borospoharakba. Tegyünk rá tejszínhabot, ha szükséges és díszítsük, ahogy nekünk tetszik. Két személyre elegendo.
Ez a recept nem csupán az aktív anyagok kioldásának hatékony módszere és kiváló médiuma a bevitelnek (alkohol, vaj, és méz), de nagyon finom és kielégíto íze van. A forró csokoládéra emlékeztet, de sokkal kellemesebb inni. Ez az egyik leggyorsabban felszívódó kannabisz fozet. A fu hatása kevesebb, mint tizenöt perc alatt is érezheto. Egészségünkre |